Mérték

Sajtószabadság, médiapolitika, médiapiac, médiaoktatás – a Mérték Médiaelemző Műhely szakmai blogja.

HVG

A megtestesült koncepció

Kivételesen a Médiatanács vendégblogját hozzuk: egy közérdekű adatigénylésünkre a testület olyan választ adott, amely mindent elmond. De tényleg. Kommentár nélkül.

Rendszeresen foglalkozunk a Médiatanács frekvenciapályázataival, és próbáljuk megfejteni a pályázatokat és az eredményeket megalapozó médiapolitikai szándékokat. A médiatörvény szerint a Médiatanács „kialakítja a médiaszolgáltatást érintő frekvenciagazdálkodás koncepcióját”, hogy abból ő is, mi is megértsük, mi és miért történik a helyi rádiós piacon. Közérdekű adatigénylésben kértük a Médiatanácstól ezt a frekvencigazdálkodási koncepciót. A válaszon nem lepődtünk meg (kiemeltük a lényeget):

„Tisztelt Urbán Ágnes!

A Médiatanács frekvenciagazdálkodási koncepciójával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

Az Mttv. 182. § h) pontja  szerint a Médiatanács  látja el a rádiós médiaszolgáltatási jogosultságok pályáztatásával kapcsolatos feladatokat.

A Médiatanács a jogelődje által felhalmozott tapasztalatokat, és a korábban kidolgozott szakmai anyagokat is figyelembe véve minden egyes médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatásáról médiapiaci és médiapolitikai szempontok elemzése és  vizsgálata alapján dönt. A Médiatanács jelenlegi frekvenciagazdálkodási koncepciója a pályáztatási  gyakorlatában testesül meg.

A Médiatanács új frekvenciagazdálkodási koncepcióját a digitális rádiózás nemzetközi tapasztalatainak és a rádiós platformon várható digitális átállás fejleményeinek megfelelően tervezi kialakítani.

Üdvözlettel:

Karácsony Kamilla

főosztályvezető

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Általános Jogi Főosztály”

 

Megosztás