Mérték

Sajtószabadság, médiapolitika, médiapiac, médiaoktatás – a Mérték Médiaelemző Műhely szakmai blogja.

HVG

Nálunk nincs, de igény az volna rá

Nem volt elég a Médiatanács negyedmilliós bírsága: még több Bayer Zsoltot követelnek a Magyar Hírlap előfizetői. Mong Attila írása.

Van-e maguknál antiszemitizmus a faluban? – szól a régi vicc. Na most, úgy néz ki, hogy a Magyar Hírlapnál sincs (?), de igény az volna rá. A napilap honlapján találtuk a fenti képen látható kis gyöngyszemet, ami a kevés számú, ámde lelkes előfizető rejtett vágyaiba vezet be bennünket. A kő jobboldali újság kutatásban szondázta meg őket, és az jött ki, hogy valójában nincs is más út a szerkesztőség előtt, minthogy még jobboldalibb legyen. Amikor az előfizetőket arról kérdezték, hogy mit szeretnének, a második leggyakrabban említett javaslat az volt, hogy “több jobboldaliság” legyen a lapban. Arra a kérdésre pedig, hogy miből legyen több, azt felelték, hogy hát persze, Bayer Zsoltból. A publicista miatt éppen nemrégiben büntette meg a lapot a Médiatanács egy kis fincsi gyűlöletbeszéd, hétköznapi uszítás és alig leplezett rasszizmus miatt, de mindez még mindig nem elég az előfizetőknek.

Szerény javaslatom a továbblépésre: mivel ugyanott az előfizetők több keresztrejtvényt is szeretnének a lapban, adódna a három kívánság összevonása. Vízszintes 6: világuralomra törtető népcsoport, öt betű. Függőleges 8.: a bűnözés előtagja, hat betű. Függőleges 13: buzi, pejoratív, hat betű.

A megfejtéseket Bayer Zsolt címére várják a szerkesztőségben.

(Csak a jegyzőkönyv kedvéért: én egyébként nem támogattam a Médiatanács döntését, mert azt gondolom, hogy az ilyen szövegek és az ilyen publicisták ellen nem büntetésekkel, hanem a nyilvánosság erejével kell küzdeni.)

Megosztás